ELLİPTA


1. Çocuklarda ellipta cihazının doz göstergesi kontrol edilir.

2. Cihazın kapağı aşağı kaydırarak açıp klik sesi duyulur. Klik sesi duyulunca ilaç kullanıma hazırdır. Doz göstergesinin bir geriye gittiği görülür. Doz göstergesinin bir geriye gittiğini görün.

3. Cihaz yatay bir şekilde tutulur.

4. Dik pozisyonda oturunuz veya ayağa kalkınız. Başınız dik pozisyonda tutunuz ve hafifçe başınızı arkaya alınız, cihazı yatay pozisyonda tutunuz.

5. Cihazdan uzak bir şekilde akciğerler boşalıncaya kadar nefesiniz dışarıya veriniz. Cihazın içine kesinlikle üflemeyiniz.

6. Cihazın ağzını dişlerinizin arasına yerleştiriniz ve dudaklarınızla cihazı sıkıca kavrayınız.

7. Alabildiğiniz kadar DERİN ve HIZLI nefes alınız.

8. 10 saniye nefesinizi tutunuz. Cihazı ağzınızdan uzaklaştırınız ve kapatınız. 10 saniye sonunda nefesinizi burnunuzdan verebilirsiniz. – Cihaz içindeki ilacı daha iyi çekebilmek için doz yüklemeden 1 kez daha DERİN ve HIZLI nefes alınıp 10 saniye nefesiniz tutulabilirsiniz.

9. Cihazın kapağı kapatılır. Cihazın kapağı kapatılınca doz hazırlama butonu yüklemeye hazır hale gelir. Doz hazırlama butonu cihazın kapağı kapalıyken kilitlidir.

10. İkinci bir doz. uygulanacaksa 1 dakika beklendikten sonra aynı işlemleri madde 1’den başlayarak tekrarlayınız.

11. Uygulama sonrası ağız içinde pamukçuk oluşmaması ve öksürük oluşmaması için bol su ile ağız ve boğazınızı gargara ediniz. Suyu yutmayınız. Suyla gargara yerine dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

– Çocuklarda ellipta tipi ilaçlar 6 yaşından büyük ve bu ilacı yapabilen kişilere tavsiye edilir. Yeterince kuvvetli ve derin çekemeyenlere tavsiye edilmez. Kuvvetli çekemeyenlere inhaler tedavi tavsiye edilir. İlacı doğru teknikle uyguladığınızın doktorunuzca görülmesinde fayda vardır.

– Cihaz içine üflemeyiniz.

– Kesinlikle buzdolabında saklamayınız. Oda ısısında saklayabilirsiniz.

– Son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz. İlacınız bozulmaz. Son kullanma tarihi geçmişse kullanmayınız.

– Tedavinizi doktorunuzun önerdiği doz ve sürede kullanınız.

– Ağızlığın temizliği için haftada bir kuru bir bezle ağızlığın dışını temizleyebilirsiniz. Su veya başka sıvı ile silmeyiniz.

– Beklenmeyen bir etki gördüğünüzde doktorunuza başvurunuz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir