Yetişkinlerde Kurdeşen Hastalığı Nasıl Gelişir?
,

Yetişkinlerde Kurdeşen Hastalığı Nasıl Gelişir?

Yetişkinlerde kurdeşen derimizde bulunan ve mast hücre denen bazı özelleşmiş hücrelerden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu hücreler çeşitli nedenlerle aktifleştiğinde, bulundukları dokuya histamin, PAF gibi birtakım…
Kurdeşen Bulaşıcı Mıdır?
,

Kurdeşen Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Halk arasında kurdeşen denen ürtiker rahatsızlığında ciltte kaşıntılı, kızarık, kabarık döküntüler oluşur. Bu döküntülerin sebebi bulaşıcı bir mikrop değildir. Bu döküntüler cildimizde bulunan özel bağışıklık…
Kurdeşen Hastalığı Nasıl Geçer?
,

Kurdeşen Hastalığı Nasıl Geçer?

Halk arasında kurdeşen denen ürtiker döküntüleri geçici, kızarık, kaşıntılı kabarıklıklardır. Kurdeşen hastalığının tekrarlamaması için bulunabilirse tetikleyici faktörlerin ve altta yatan rahatsızlıkların…
Kurdeşen Tedavi Edilmezse Ne Olur?
,

Kurdeşen Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Kurdeşen ciltte kaşıntılı, geçici kızarıklık ve kabarıklıklarla kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Çoğu zaman kısa sürer ve iz bırakmadan geçer. Bu durumdaki birçok hastamız kendileri de tedavi olmadan rahatsızlıklarının…
Kurdeşen Tedavisi Nasıl Yapılır?
,

Kurdeşen Tedavisi Nasıl Yapılır?

Eğer kurdeşene neden olan bir tetikleyici faktör saptanırsa, tedavide temel yaklaşım hastanın bundan kaçınması yönünde bilgilendirmektir. Hastada alerjik reaksiyona neden olan ilaç veya ilaçların yanı sıra bazı…
Kurdeşen Teşhisi Nasıl Konulur
,

Kurdeşen Teşhisi Nasıl Konulur?

Kısa süreli olan akut ürtikerlerde genellikle geniş kapsamlı testler önerilmemektedir. Ancak ilaç, arı veya besin alerjisi gibi doğrudan bir alerjik nedenden şüpheleniliyorsa, buna yönelik testlerin yapılması hastanın sonraki…
Kurdeşen İçin Doktora Giderken Nasıl Hazırlık Yapılmalıdır?
,

Kurdeşen İçin Doktora Giderken Nasıl Hazırlık Yapılmalıdır?

Kurdeşen rahatsızlığınız için doktora giderken önceden yaptırmış olduğunuz tetkikleri yanınızda getirmeniz gereksiz tahlil yapılmasını önleyecektir. Kullanmış olduğunuz ilaçların da bilgisi doktorunuz tarafından…
Kurdeşen İçin Ne Zaman Doktora Gidilmelidir
,

Kurdeşen İçin Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?

Kurdeşenler çoğu zaman hafif ve geçicidir. Ancak sık tekrarlıyorsa ve altı haftadan uzun sürmüşse alttaki nedenlerin araştırılması gerekir. Kurdeşen arı sokması veya ilaç kullanımı gibi doğrudan alerji düşündüren…
Kurdeşenin Nedenleri Nelerdir?
,

Kurdeşenin Nedenleri Nelerdir?

Kurdeşenin nedeni alerjik olabilir. Alerjik cilt reaksiyonları besinler, ilaçlar, arı sokması gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Kurdeşenin alerji dışındaki nedenleri arasında enfeksiyonlar, tiroid hastalığı…
Kurdeşen Belirtileri Nelerdir?
,

Kurdeşen Belirtileri Nelerdir?

Kurdeşen denen cilt rahatsızlığında kızarık veya cilt renginde, saatler içinde düzelen kabarıklıklar oluşur. Rahatsızlık süresince bu kabarıklıkların boyu ve şekli değişkenlik gösterebilir; döküntüler solup tekrar…