Ciltte geçici, kaşıntılı, kızarık kabarıklıklar olarak görülen kurdeşen 6 haftadan kısa sürmüşse akut ürtiker, rahatsızlık 6 haftadan uzun zamandır sürüyorsa kronik ürtiker olarak sınıflandırılır. Kronik ürtikerler spontane olarak kendiliğinden veya belli bir sebebin tetiklemesiyle ortaya çıkabilir. Bu sebep sürtünme, sıcak, soğuk veya basınç gibi fiziksel bir nedense bu durumda oluşan kurdeşene fiziksel ürtiker denir. Isırgan otu veya alerjik bir maddeye dokunmakla oluşan kurdeşene temas ürtikeri denir. Kolinerjik ürtiker denen rahatsızlıkta kurdeşenin nedeni egzersiz, sıcak banyo gibi vücut ısısında artış ve terlemedir. Su teması ve titreşim de çok nadir olarak görülen ürtiker nedenleridir. Ancak, ürtiker hastalarının çoğunluğu sebebi bilinmeyen şekilde kendiliğinden gelişen kurdeşenler yaşar.
Blog - En Güncel Haberler
Buradasınız: Anasayfa1 / Videolar2 / Yetişkinlerde Alerji ve Astım Videoları3 / Yetişkinlerde Kurdeşen Hastalığı4 / Kurdeşen Çeşitleri Nelerdir?
Uyarı
Bu site sağlık hizmeti vermemektedir, hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek amacı ile hazırlanmıştır. Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmak üzere verilmemiştir. Tanı ve tedaviler mutlaka bir hekim tarafından yapılması gereken işlemlerdir. Site içeriğinin bir şekilde tanı ve tedavi amacıyla kullanımından doğacak sorumluluk ziyaretçiye aittir.
Alerji
Astım
İletişim
Küçükbakkalköy mah. Merdivenköy Yolu cad. No:12 Kat:0 Ataşehir / İSTANBUL
Tel:
0216 709 45 89
Email:
bilgi@alerjiastim.org.tr
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!